LATE 80´S XIAGUAN BAN ZHEN JIN SAN KUAI SHENG PUERH CHA - 10 g
Detailní popis produktu
Technologie výroby “tibetské houby” byla téměř zapomenuta a teprve na přímou žádost 10. pančhenlamy v roce 1986 (který objednal 15 tun tohoto čaje) se továrna Xia Guan k její produkci opět vrátila.
Čaj není v podobě kompaktní “houby”, ale je rozdělený na menší kusy, které byly archivované ve velké keramické zásobnici. Tento proces rozdrobení hnízd, cihel nebo koláčů se u puerhů často aplikuje (dnes už v menší míře než v minulosti), aby čaje lépe “vyvětraly” a vyzrály a zbavily se čerstvého aroma fermentace. Stávají se tak rychleji pitelné a dobře “stárnou”.
Chuť čaje je hladká, sladká, intenzivní, krásně vyzrálá, s typickou “zhang xiang” (“kafrová” vůně), dlouhotrvajicí, ušlechtilá. Legenda mezi sheng puerhy, která určitě stojí za ochutnání.
Příprava:
MNOŽSTVÍ | TEPLOTA | 1. NÁLEV | 2. NÁLEV | 3. NÁLEV |
8 g / 500 ml | 95 °C | 5 min | ||
5 g /150 ml | 95 °C | 45 sec | 55 sec | 65 sec |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.