GYOKURO KAMENOYOWAI - 50 G
Detailní popis produktu
Tento způsob stínění je již v japonsku velmi ojedinělý, stejně jako ruční sběr, ze kterého pocházejí tyto lístky. V případě tohoto výjimečného čaje máte jedinečnou možnost ochutnat pravé tradiční Gyokuro s typickou, delikátně nasládlou chutí kultivaru Gokoh a nádherně bohatým aroma, postrádající jakékoliv rušivé tóny. Skutečné lahůdka určená pro opravdové znalce.
Tento čaj se nejlépe vychutná použijeme-li tradiční způsob přípravy: 5g čaje zalijeme přibližně 30 ml vody o teplotě 35-40°C a louhujeme 5 minut. Při dalších nálevech zaláváme tak, aby byly lístky vždy jen velmi lehce ponořeny ve vodě a jemně přidáváme na teplotě a zkracujeme dobu louhování. Tímto způsobem dostaneme jen velmi malé množství čaje, který má olejovitou strukturu, hutnou, plnou, nasládlou chuť s velmi bohatým až omamným aroma a velmi dlouhý dozvuk, který se dále v ústech rozvíjí do pestré palety chutí.
Na běžnou přípravu tohoto čaje doporučujeme použít 8g čaje na 2 dcl vody o teplotě 50-60°C a louhovat 1-2 minuty. Tento čaj snese vícero zalití.
Doba sklizně: Ichibancha (jaro)
Oblat: Uji, Kyoto
Kultivar: Gokoh
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.