Trinidad 7 Pot (Pod) Brain Strain, extrémně pálivé chilli papričky - semena čili papriček - 5 ks

48,16 Kč
Momentálně nedostupné
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Ultrapálivá chilli paprička vyšlechtěná v roce 2007. Lze ji snadno pěstovat za oknem či ve skleníku, kde může dorůst až 100 cm. Dosahuje pálivosti až 1 200 000 SHU, což je příliš i na většinu konzumentů chilli. Její podivně tvarované, vrásčité plody se velikostí blíží golfovému míčku. Česky jméno papričky znamená "zdeformovaný mozek". Zakousněte se do něj...

Detailní informace

Detailní popis produktu

Výsev

Se semeny manipulujte raději v rukavicích. Semena namočte na 12-24 hodin do vody. Poté vyséváme cca 2-5 mm pod povrch pěstebního substrátu. Doporučujeme použít Jiffy – pěstební tablety, které umožňují udržet půdu během klíčení neustále vlhkou, ne přemokřenou. Umístěte na svétlé místo a udržujte vlhkost a teplotu 25 - 32 °C. Vyklíčí během několika týdnů.

Pěstování

Pro dosažení nejvyšší pálivosti papriček je třeba zajistit zrání na teplém místě (optimum 22 - 25 °C) po dobu čtyř měsíců. Ideální je skleník, postačí ale i okno na jih během letních měsíců. Zálivka pravidelná, pro pěstování použijte běžný pěstitelský substrát, který občasně přihnojujte. V květináči ji můžeme pěstovat i několik let, přezimovat by měla v pokojové teplotě. Při pěstování v teple domova nezřídka plodí i dvakrát ročně.

Rostlina dorůstá v závislosti na velikosti květináče kolem jednoho metru, může dorůst až 100 cm výšky a 70 cm šířky a má asi pěticentimetrové, vrásčité plody. 

Nejvyšší pálivost získají plody po 100 dní zrání na rostlině.

POZOR: Pamatujte, že tato paprička dosahuje na stupnici pálivosti přes 1 milion Scovilleho pálivých jednotek (SHU)! Pro srovnání, papričky Jalapeňos mají pálivost pouze okolo 5 000 SHU. V žádném případě by ji neměly konzumovat děti. Jedná opravdu o VELICE pálivou odrůdu. Paprička má velmi tenké stěny a při kontaktu s pokožkou může dojít k velmi silnému podráždění. Stejně tak se vyhýbejte kontaktu s očima – tato paprička se používá při výrobě pepřového spreje.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: