„Hloh Shan Zha“ je český přepis čínského názvu Shān Zhā (山楂) – jedná se o plody hlohu čínského (Crataegus pinnatifida). Tyto sušené plody se v tradiční čínské medicíně používají...
Černý pepř Penja se sklízí krátce před plnou zralostí a suší se na slunci. Silné intenzivní aroma s kouřovým nádechem se hodí ke všem tmavým masům a dušeným pokrmům a tmavým...
Plody Lampongu jsou menší než plody indického pepře. Přesto nabízí svěží vůni a má téměř citronovou chuť, jemnou ostrost a jemné hořké tóny. Je ideální pro tmavé maso, jako je...
Lišejník islandský je keříčkovitý lišejník z čeledi Parmeliaceae, rostoucí zejména v horských a severských oblastech. Je tradičně využíván pro své účinky na dýchací a trávicí...
U nás se mu častěji říká pepř dlouhý. Jeho ostrosladká chuť se výborně hodí do vinných nebo sýrových omáček. Často se kombinuje s kardamomem, koriandrem a cuminem, je součástí...
Pravý marocký šafrán od malé rodinné farmy, která produkuje ročně cca 1500 g šafránu. Certifikát o pravosti a kvalitě od organizace NORMACERT číslo AOP02124-012024. Sklizeň...
Západoafrické koření s hezkým názvem "rajské zrno" se v Evropě používá už od 13. století jako oblíbená alternativa pepře. Po objevení mořských cest kolem Afriky do Indie...
MALABARSKÉHO POBŘEŽÍTato výjimečná pepřová specialita pochází z ležícím ve státě Kerala na jihozápadě Indie. Pepř je sklízen v přísně chráněných rezervacích ve vyšších...
Kardamom pravý je aromatické koření pocházející z jihovýchodní Asie. Tvoří ho sušené tobolky s malými semeny, které mají výrazně kořeněnou, nasládlou chuť a vůni. Je ceněný pro...