Vítejte přihlaste se
Žádné zboží
0 Kč Poštovné 0 Kč Celkem
K pokladně
venkovní pokojové zimní zahrada skleník bonsai plodící
Semena zeleniny, kterou na zahrádce Vašeho souseda nenajdete. Objevte, proč je na druhém konci světa tak oblíbená a naučte se ji využívat ke zpestření Vašeho jídelníčku!
položek: 102050
Třídit podle --Podle ceny: od nejnižšíPodle ceny: od nejvyššíPodle jména: od A do ZPodle jména: od Z do ANejprve zboží skladem
Zobrazit 102050 produktů na stránku
Habanero, známá, velice pálivá odrůda chilli, přibližně 40x pálivější než Jalapenos. Dosahuje pálivosti až 300 000 SHU, tedy do běžného jídla stačí přidat jen malou část plodu. Lze ji pohodlně pěstovat za oknem či ve skleníku. Tato odrůda má drobné oválné plody, které mezi zelenými listy papričky svítí jako lucerničky. Nejvyšší...
Ultrapálivá chilli paprička vyšlechtěná v roce 2007. Lze ji snadno pěstovat za oknem či ve skleníku, kde může dorůst až 100 cm. Dosahuje pálivosti až 1 200 000 SHU, což je příliš i na většinu konzumentů chilli. Její podivně tvarované, vrásčité plody se velikostí blíží golfovému míčku. Česky jméno papričky znamená "zdeformovaný...
Nejpálivější chilli paprička na světě z roku 2011. Lze ji pěstovat za oknem či ve skleníku, kde může dorůst až 180 cm. Dosahuje pálivosti až 1 463 000 SHU, což je moc i na neojtrlejší konzumenty chilli. Plody Butch T Mississippi Strain s ocáskem škorpiona se velikostí blíží golfovému míčku a poté, co se Váš jazyk zbaví nejvyšší...
Velice pálivá odrůda chilli tvaru lampionků původem z Jamajky. Dosahuje pálivosti 150-300 000 SHU, tedy do běžného jídla stačí přidat jen malou část plodu. Doporučujeme ji pěstovat ve skleníku nebo za oknem. Jasně červené plody jsou začerstva pěkně křupavé a mají vynikající ovocnou chuť. Jsou nepostradatelnou přísadou karibské...
Středně pálivá, krásně zbarvená odrůda chilli skvělá k nakládání nebo do salsy. Dosahují pálivosti asi 8-22 000 SHU, tedy vyšší než papričky jalapenos. Rostlina je poměrně nenáročná; doporučujeme ji pěstovat ve skleníku nebo na okně. Během zrání plody mění svou barvu od zelené přes temně fialovou až po tmavě červenou. Plody...
Mírně pálivé papričky důležité v mexické či texasské kuchyni. Dosahují pálivosti asi 500 - 2 500 SHU. Tyto vcelku tlustostěnné papriky jsou výborné čerstvé, sušené i grilované do salsy, salátů nebo pro výrobu zeleného chilli. Zelené, postupem času až tmavě červené či hnědé plody dozrávají po cca 70-90 dnech zrání na rostlině....
Poblano ("z Puebla"), jemně pálivé papričky, které mají nezastupitelné místo v mexické kuchyni. Dosahují pálivosti asi 500 - 2 000 SHU. Tyto masité, šťavnaté papriky jsou výborné do salsy, salátů, k pečení či grilování. Sušené plody nazývané Ancho se používají na výrobu chilli prášku. Tmavě červené plody dozrávají po cca 80-90...
Mírně až středně pálivá odrůda s velkými, až 20cm plody. Voskově žluté špičaté papriky jsou skvělé pro plnění, ke grilování, do leča nebo k nakládání. Maďarská "vosková" paprika je univerzální přísada do zeleninových jídel. Plody dozrávají po cca 60-80 dnech zrání na rostlině.
Značně pálivá odrůda chilli používaná pro výrobu populární omáčky. Dosahuje pálivosti 30-50 000 SHU a do obyčejného jídla ho stačí přidat jen kousek. Lze ji dobře pěstovat ve skleníku a krásná je na okenním parapetu. Během zrání drobné plody vztyčené jako svíčky mění svou barvu od světle žluté přes oranžovou až po červenou....
Mírně až středně pálivá, dekorativní odrůda chilli tvaru kozího rohu. Dosahují pálivosti asi 5 000 SHU, tedy podobné, jako papričky jalapenos. Rostlina je poměrně nenáročná; doporučujeme ji pěstovat ve skleníku. Papriky jsou křupavé, vynikající do studené kuchyně nebo pro sušení. Během zrání plody mění svou barvu od zelené až po...
Big Jim, největší chilli na světě, s obřími, chutnými plody dorůstajícími přes 25 cm. Dosahují pálivosti asi 1 500 - 3 000 SHU, příliš tedy nepálí. Během zrání papričky mění svou barvu od zelené až po sytě červenou a jsou výborné do salsy, salátů, k pečení či grilování. Plody dozrávají po cca 90 dnech zrání na rostlině. Rostlina...
De Arbol - mexická, velmi málo pálivá odrůda chilli. Dosahují pálivosti asi 1 000 SHU, jinými slovy - téměř nepálí. Rostlina je poměrně široká, doporučujeme ji pěstovat ve skleníku. Papriky jsou masité, zeleninové chuti, dobré k jídlu třeba plněné. Během zrání plody mění svou barvu od zelené až po temně červenou až hnědou. Plody...
De Arbol - mexická, mírně pálivá odrůda chilli. Dosahují pálivosti asi 1 500 - 3 000 SHU, jsou tedy méně pálivé, než Jalapeños. Rostlina je menší, lze ji pěstovat za oknem či ve skleníku. Papričky de arbol jsou se svým kouřovým aroma ideální do salsy a polévek. Během zrání dekorativní plody mění svou barvu od zelené až po...
Poměrně pálivá a velice estetická odrůda chilli. Dosahuje pálivosti kolem 30 000 SHU, do jídla stačí přidat několik "oliv". Je velmi kompaktní, ideální pro pěstování za oknem nebo ve skleníku. Listy, stonky a pestíky jsou nafialovělé, kvítky fialovobílé, plody černé, v plné zralosti leskle červené. Plody jsou zralé po cca 80 dnech...
Netradičně tvarovaná, velice pálivá odrůda chilli z Jamajky. Dosahuje pálivosti kolem 150 000 SHU, tedy do běžného jídla stačí přidat jen malou část plodu. Je velmi kompaktní, ideální pro pěstování za oknem či ve skleníku. Jasně červené plody těžce definovatelného tvaru jsou pěkně křupavé a mají vynikající kouřovo-ovocnou chuť....
Kajenský pepř je poměrně značně pálivou odrůdou chilli. Dosahuje pálivosti přes 50 000 SHU a do jídla ho stačí přidat málo. Lze ji dobře pěstovat ve skleníku, ale i za oknem a v teplých oblastech i venku. 15cm plody této odrůdy mění svou barvu od zelené a červené až po sytě fialovou a jsou o něco pálivější než běžný kajenský pepř....
Kajenský pepř je na naše poměry značně pálivou odrůdou chilli. Dosahuje pálivosti 50 000 SHU a do jídla ho stačí přidat jen kousek. Lze ji dobře pěstovat ve skleníku, ale i za oknem a v teplých oblastech i venku. Během zrání plody tvaru kozího rohu mění svou barvu od zelené až po červenou a mají prý řadu blahodárných účinků....
Papričky Jalapeños TAM jsou mírně pálivou odrůdou chilli. Dosahují pálivosti 3 500 SHU, tedy nižší, než běžné Jalapeños. Rostlina je menší, lze ji pohodlně pěstovat za oknem či ve skleníku. Papričky TAM jsou masité, silnostěnné. Během zrání dekorativní plody mění svou barvu od zelené až po červenou. Nejvyšší pálivost získají plody...
Papričky Jalapeños jsou známou, mírně až středně pálivou odrůdou chilli. Dosahují pálivosti 5 000 až 6 000 SHU, tedy do běžného jídla stačí přidat jen jeden či pár plodů. Lze ji pohodlně pěstovat za oknem či ve skleníku. Během zrání dekorativní plody mění svou barvu od jasně oranžové až po červenou. Nejvyšší pálivost získají plody...
Papričky Jalapeños jsou známou, mírně až středně pálivou odrůdou chilli. Dosahují pálivosti 5 000 až 6 000 SHU, tedy do běžného jídla stačí přidat jen jeden či pár plodů. Lze ji pohodlně pěstovat za oknem či ve skleníku. Během zrání dekorativní plody mění svou barvu od sytě fialové až po temně červenou. Nejvyšší pálivost získají...
» Všechny slevy
Poštovné 0 Kč Celkem 0 Kč
Přepnout do mobilní verze
Přidejte si nás